Θεσσαλονίκη

Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη που θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.  Επισκεφθείτε τα πολυάριθμα μουσεία της πόλης, απολαύστε τις γεύσεις που προσφέρουν τα παραδοσιακά κουτούκια και τα ευρέως γνωστά ζαχαροπλαστεία, κάντε τις αγορές σας στα καταστήματα του ιστορικού κέντρου και ζήστε τον παλμό της νυχτερινής διασκέδασης μιας πόλης που δεν κοιμάται ποτέ!  

Επίσης, για τη διασκέδαση τόσο των μικρών όσο και των μεγάλων, μόλις 15 λεπτά από το κέντρο της Θεσσαλονίκης, θα βρείτε τη Waterland, το μοναδικό υδάτινο πάρκο στη Βόρεια Ελλάδα. Είναι μία από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις της Ευρώπης, 150 στρεμμάτων, που θα σας προσφέρει στιγμές χαλάρωσης και παιχνιδιού σε ένα φιλικό και δροσερό περιβάλλον.

Όλυμπος

Από το Λιτόχωρο ξεκινάνε συνήθως οι οδοιπόροι για να κατακτήσουν τον Όλυμπο. Διασχίζοντας την κοιλάδα του Ενιππέα φθάνουμε στη θέση «Πριόνια» σε υψόμετρο 1100μ. Στο οροπέδιο των «Μουσών» σε υψόμετρο 2600μ υπάρχουν καταφύγια στα οποία μπορεί κανείς να ξεκουραστεί. Υπάρχουν πολλές οργανωμένες διαδρομές με θέσεις θέας και βρύσες όπου ο αναβάτης έχει τη δυνατότητα να ξεκουραστεί και να απολαύσει την υπέροχη φύση.

Κάστρο Πλαταμώνα - Παλαιός Παντελεήμων

Σε απόσταση 25χλμ. από την Παραλία και σε υψόμετρο 600μ. βρίσκεται ο Παραδοσιακός Οικισμός του Παλαιού Παντελεήμονα.  Ο επισκέπτης περπατώντας μέσα σε παραδοσιακά καλντερίμια φτάνει στο κέντρο του χωριού, όπου βρίσκεται ο ναός του Αγίου Παντελεήμονα και η πλατεία.  Τριγύρω και κατά τη διαδρομή υπάρχουν παραδοσιακά καφενεία και ταβερνάκια, ενώ η θέα προς τον Θερμαϊκό είναι μαγευτική.  Εδώ μπορείτε επίσης, να κάνετε αιωροπτερισμό και αλεξίπτωτο πλαγιάς.
 
 

Βεργίνα

Στην περιοχή υπήρξε η πρωτεύουσα του αρχαίου Μακεδονικού κράτους που ονομαζόταν Αιγές.  Στην Βεργίνα ανακαλύφτηκε ο τάφος του Βασιλιά των Μακεδόνων Φίλιππου του Β', πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.  Στον αρχαιολογικό χώρο υπάρχουν Βασιλικοί Τάφοι, τα Ανάκτορα και το Αρχαίο Θέατρο.  Στο Αρχαιολογικό Μουσείο εκτίθενται ευρήματα των Μακεδονικών χρόνων ,όπως η χρυσή λάρνακα του Φίλιππου του Β', το χρυσό στεφάνι του Φίλιππου του Β', το χρυσό διάδημα και η τεφροδόχος του Αλέξανδρου του Δ', γιου του Μ. Αλεξάνδρου.

Δίον

Σε απόσταση 15χλμ. στους πρόποδες του Ολύμπου βρίσκεται το Αρχαίον Δίον, ιερή πόλη των Μακεδόνων, που στην αρχαιότητα γινόταν γιορτές αφιερωμένες στο Δία και τις Μούσες, τα «εν Δίω Ολύμπια», ενώ υπήρχε και το τέμενος του Ολυμπίου Διός.  Αξίζει να επισκεφτείτε τον Αρχαιολογικό Χώρο και το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Μετέωρα

Τα Μετέωρα αποτελούν ένα σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο και ταυτόχρονα ένα από τα μεγαλύτερα μοναστικά σύνολα στην Ελλάδα.  Οι κατακόρυφοι και αποκομμένοι βράχοι του φθάνουν σε υψόμετρο έως και 400μ. και καλύπτουν μια έκταση τριάντα χιλιομέτρων.  Στο χώρο αυτό υπάρχουν 24 μοναστήρια, τα περισσότερα εκ των οποίων ιδρύθηκαν το 14ο αιώνα.  Σήμερα λειτουργούν έξι μονές.  Τα Μετέωρα έχουν χαρακτηριστεί από τον ΟΗΕ Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς ενώ η Unesco τα ενέγραψε στον κατάλογο των Μνημείων της Παγκόσμιας Κληρονομιάς.